MURADİYE ÖĞRETİM KURUMLARI ROBOTİK KODLAMA MODELİ
Çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimin önemine inanıyoruz. Hedefimiz öğrencilerimize eğitim başarısına ilave olarak 21. yüzyıl becerilerini de kazandırmaktır. Bu doğrultuda, çocuklarımızın içinde yaşadığı bilgi ve teknoloji toplumuna hükmedecekleri eğitim ve öğretim teknikleri geliştiriyoruz.
Eğitim sistemimize entegre ettiğimiz “Robotik Kodlama Modeli”, yeni ve etkili eğitim teknolojilerinin başında gelmektedir. Çocuklara erken yaşta kodlama eğitimi verildiğinde, sistematik düşünme, problem çözebilme ve olaylar arasındaki ilişkileri görebilme yetenekleri gelişmektedir. Robotik kodlama; çocukların tasarım ve programlamayı birleştirerek oluşturduğu bir kodlama türü olarak bilinmektedir.
SADECE KULÜP ÇALIŞMASI DEĞİL!
Muradiye Öğretim Kurumları olarak doğru yöntem ve müfredat ile uygulanan robotik kodlamanın öğretimde kaldıraç etkisi sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle robotik kodlamayı sadece bir kulüp çalışması olarak ilgili birkaç öğrenciye vermek yerine haftalık ders müfredatına entegre ettik. Robotik kodlama modeli müfredata entegre olduğu için her bir öğrenci kendi yetenek ve bilgisi çerçevesinde bu alanda gelişimini sağlamaktadır.
ROBOTİK KODLAMA MODELİ NELERİ KAPSIYOR?
Robotik kodlama modeli okulumuza entegre edilmiş uzun vadeli ve çok boyutlu bir eğitim modeldir. Eğitim modeli en popüler uluslararası Robotik Kodlama yarışmaları ile uyumludur. Robotik Kodlama Modeli temelde robotik kodlama dershanesi, bilişim dersleri, bilimsel yarışmalar ve robotik kulübünü kapsayan temel olarak dört unsurdan oluşmaktadır.
ROBOTİK KODLAMA DERSHANESİ
Doğru iklimsel ortam sağlandığında her tohum kabuğunu çatlatır ve gelişimini tamamlar. Bu noktadan hareket ile robotik kodlama ve diğer dijital becerilerin kazanılması için de uygun bir laboratuvar ortamı gereklidir. Bilişim derslerimizin gerektirdiği uygun ortamı sağlamak amacıyla geliştirilen “Robotik Kodlama Dershanesi” okullarımızda kurulmuştur. Özenle tasarlanan Robotik Kodlama Dershanelerimiz çağın gerektirdiği robotik kodlama, akıllı cihaz tasarımı, 3 boyutlu tasarım ve baskı gibi derslerin verilebilmesi için en uygun iklimi oluşturmaktadır. Özgün tasarımı ile Türkiye’de bir ilk olan Robotik Kodlama Dershanelerimiz FLL (First LEGO League), WRO (World Robot Olympiad), TEKNOFEST, MEB Robotik kodlama yarışmalarına hazırlanan takımlarımız için uygun bir laboratuvar ortamı ve Robotik Kodlama Kulüplerimiz için de çalışma ortamı sağlamaktadır.
BİLİŞİM DERSLERİ
Robotik Kodlama Dershanesinde verdiğimiz bilişim derslerimiz sadece robotik kodlama ile kısıtlı değildir. Bilişim becerileri kazandırmak için geliştirilen Robotik Kodlama Modelimiz ana sınıfından 10’uncu sınıfa kadar tüm öğrencilere verilen çeşitli bilişim derslerini kapsamaktadır. Bu dersler öğrencilerimize dijital tasarım, kodlama, mekanik, elektronik ve robotik becerilerin kazandırılmasını hedeflenmektedir. Ayrıca verilen haftalık müfredata ek olarak anlatılan bilişim derslerimizde kendini daha fazla geliştirmek isteyen öğrencilerimiz kulüp çalışmaları ile desteklenmektedir.
BİLİMSEL YARIŞMALAR
Çocuklarımıza, geliştirdikleri bilimsel araç ve teknolojileri yerel, ulusal ve uluslararası bilimsel yarışmalarda sergilemeleri için her türlü imkanları sağlıyoruz. Katıldığımız sergi ve yarışmalar, öğrencilerimizin ve okulumuzun teknolojide geldiği noktanın görülmesini sağlamaktadır. Bu yarışmalardan elde edilen her türlü tecrübe ve sonucun gelecekteki çalışmalarımıza yön vereceğine inanıyoruz. Bugüne kadar okullarımız TEKNOFEST, FLL, WRO, MEB Robotik Kodlama Yarışması başta olmak üzere birçok yarışmaya katılım sağlamış ve başarılı sonuçlar elde etmiştir.
ROBOTİK KODLAMA KULÜBÜ
Kulüp çalışmaları, çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri doğrultusunda becerilerini profesyonelleştirmeyi hedeflemektedir. Öğretmenlerimiz, bilişim derslerinde ilgi ve yeteneklerin keşfettiği öğrencilerimizi Robotik Kodlama Kulübümüze yönlendirilmektedir. Robotik kodlama kulüplerimiz teknoloji alanındaki profesyonellerin desteği ile robotik kodlama dershanesi imkanlarını kullanarak robotlar ve akıllı cihazlar geliştirmektedir. Kodlama kulübünde yapılan çalışmalarda yetişen öğrencilerimiz bilimsel yarışmalara hazırlanan takımlarımızın alt yapısını oluşturmaktadır.
BİLİM ŞENLİKLERİMİZ
Öğrencilerimiz yıl boyunca yapmış oldukları robotik kodlama ve tasarım faaliyetlerini bilim şenliklerinde ailelerine ve katılımcılara sunma fırsatı yakalamaktadır. Bilim şenliklerinde robotik kodlama kulübümüz renkli tasarım ve katkıları ile şenliklere katılan misafirlerimizin oldukça dikkatini çekmektedir.